Меню

Wikipedia

Результаты поиска

суббота, 12 октября 2013 г.

Молодь сьогодні

Молодь сьогодні!

              Сьогодні наше суспільство переживає дуже серйозну кризу. Взагалі-то ми можемо побачити перспективний розвиток науки та техніки, але якщо розглядати духовну, моральну сферу особистості, можна впевнено стверджувати, що вона перебуває у значному занепаді.
                  Ще не так давно, кілька десятеліть назад, наші батьки проходячи поряд з людиною, яка потребувала допомогу обов'язково  б зупинилися, відкриваючи двері автобусу без слів подали б свою долонь бабусі чи дідусю, ніколи не підвищили б свого голоса на старшу, досвідчену людину. Але сьогодні все значно змінилося, і не в кращу сторону. Так, молодь заглядає далеко  вперед у науці, творчості, у своїй власній самоосвіті, але духовно, вона поступово йде назад. Великий відсоток юних, на перший погляд чутливих людей не скажуть тобі чуйного слова на певне прохання, не поступляться місцем вагітній жінці, чи людині похилого віку,  продовжуючи гордо та твердо  на ньому сидіти. Але що відбувається? Чи не забули ми про найголовніше? 
                 Не техніка, не наука робить людину особистістю, але перш за все її глибокий та богатий духовний світ, її вміння взаємодопомогти,  проявити співчуття, радість, розуміння, її добре, сповнене ніжності та чуйності серце - це те, що робить людину, людиною. Тому  на сьогодні ми вважаємо, головним завданням вчителів, досвідчених педагогів, сім'ї є не тільки  інтелектуальний розвиток, але і духовне збагачення дитини, її гармонійний розвиток. 
Збережемо наше суспільство!
Баль А.М.

3 комментария:

  1. Дійсно в українському суспільстві є така серьйозна проблема, але дуже прикро, що не велика кількість людей над цим замислюється. Здавалося б такі щирі слова як ваші - лише маленька крапля у величезному океані, але помисливши ширше розумієш, що не був би той океан таким величезним без тих самих мільярдів маленьких крапель. Тому слід людям замислитись і почати нарешті виховувати в собі моральність, духовність, милосердя аби жити в мирі та злагоді!:)

    ОтветитьУдалить
  2. впевнена, що ми - молоді педагоги ,докладемо максимум зусиль, щоб доторкнутися до серця сучасної молоді.

    ОтветитьУдалить